Karate, Tai-Chi

HISTORIAA SEURASTAMME:

Kaarinan Urheilijoiden Karate, Tai-Chi jaoston toiminta alkoi helmikuussa 1992 Tommi Halsvahan toimesta. Halsvaha aloitti karateharjoittelun 70-luvulla Salon viesti Karatessa ja sieltä hän siirtyi harjoittelemaan Turkuun Shaolin seuraan Ilpo Jalamon oppilaaksi. Shaolinissa hän harjoitteli myös Kobudoa, Judoa ja Tai-Chi ”kiinalaista voimistelua” ja oli yhdessä Jalamon ja Tero Laaksosen kanssa levittämässä George Dillmanin hermopiste karatea suomeen. Dillman myönsi Halsvahalle 3. dan mustan vyön. Halsvahalla on 3. dan myös Yuishinkai karatejutsussa. Nykyisin seuran vanhat oppilaat siirtävät Yuishinkain perinnettä eteenpäin.

Valmentajina harjoituksissa toimii 2022:

Tero Lehtonen 1. dan (vastuuvalmentaja)

Tuomas Lehtisalo 1. kyu (vastuuvalmentaja)

Hannu Hopiavuori 2. dan (graduoinnit)

Niina Heikkilä 2. dan (graduoinnit)

Yuishinkai Karate-Jutsu

Motokatsu Inouen perustama Yuishinkai karate-jutsu pohjautuu Yasuhiro Konishin opettamaan Shindo Jinen-Ryu karateen, ja on lisäksi saanut vaikutteita muun muassa jūjutsusta ja okinawalaisista asetaidoista (kobujutsu). Nimi merkitsee suomennettuna ”oikean mielen koulukuntaa”, korostaen oikean kamppailuhengen merkitystä harjoittelussa. Suomalaisille Yuishinkai tarjoaa mahdollisuuden harjoitella perinteistä karatea, jossa on mukana perus- ja yhdistelmätekniikkaa, mielekästä kataharjoittelua itsepuolustukseen liittyvine sovellutuksineen sekä asetekniikkaa. Tyylin toi Suomeen vuonna 1978 turkulainen Ilpo Jalamo; sittemmin se on levinnyt erityisesti Lounais-Suomeen. Suomen Yuishinkai ry on perustettu vuonna 1987. Kyseistä tyylisuuntaa ja/tai kobudoa harjoitellaan suomessa kolmessatoista seurassa ja lisäksi yhdistykseen kuuluu yksi Virolainen ja Slovenialainen seura.

Kuvat: ylempi, Tommi Halsvahan arkisto. Alakuva / uutiskuva, © Tapani Mylly.

AJANKOHTAISTA :

Kevätkauden -22 loppuun asti nuorten- ja aikuisten harjoitusryhmälle järjestetään treenejä myös maanantaisin klo 18.00 – 19.15. Treenien teemana vyökoetekniikka ja kamppailu.

Vyökokeet pidetään kevätkauden 2022 lopussa. Valmentajat käyvät harjoittelijoiden kanssa läpi kenelle vyökoe on ajankohtainen. Alkeiskurssilaiset suorittavat keltaisen vyön, mikäli harjoituskertoja on riittävästi.

Vyökoemaksut: juniorit 10€ kaikki vyöarvot, raitakoe ilmainen. Aikuiset keltainen – oranssi 15€, vihreä – sininen 20€. Mielellään tasaraha käteisellä, tai maksu seuran tilille ja kuitti mukaan.

Harjoituspuvun hankinnassa suosittelemme:

Sabe Oy / sabe.fi, Vanha Littoistentie 75, 20540 Turku

Olemme hankkineet harjoituspukuun ommeltavan tyylisuuntalogon. Merkin hinta on 5€ / kpl. Mikäli tällaisen haluaa, maksu seuran tilille ja kuitilla saa lunastettua valmentajilta merkin. Tilinumero sama kuin kausimaksulla, viestiksi harjoittelijan nimi.

ALKEISKURSSIT:

Alkeiskurssit junnuille sekä nuorille ja aikuisille alkavat aina syys- ja kevätkauden alussa (mikäli ryhmässä on tilaa). Harjoituspäivät ovat lähtökohtaisesti keskiviikkoisin ja perjantaisin. Alkeiskurssin kesto n. 3kk. Ilmoittautuminen sähköpostitse. Alta löytyvät info ja alkeiskurssimaksut. Ensimmäisen viikon saa tutustua maksutta ennen sitovia ilmoituksia. Tsemppiä tatamille!

HARJOITUSAJAT:

– Juniorit ( 7-13-vuotiaat ) klo 17:30-18:30 ke ja pe.

– Nuoret ja aikuiset (14 + ) klo 18:30-19:30 ke ja pe.

Mukaan tarvitset verkkarit / shortsit ja t-paidan. Karatepuku kannattaa viimeistään hankkia alkeiskurssin jälkeen. Kysykää lisäinfoa rohkeasti valmentajilta.

HARJOITUKSET VAPARIN VÄESTÖNSUOJATILOISSA. Kyynäräkatu 3, Kaarina.

HIIHTO- JA SYYSLOMALLA SALI SULJETTU / EI HARJOITUKSIA !

HINNASTO:

SYYS- JA KEVÄTKAUSI:

70 € / KAUSI, KAHDESTI VIIKOSSA  HARJOITUKSIIN OSALLISTUVILTA.

50 € / KAUSI, KERRAN VIIKOSSA HARJOITUKSIIN OSALLISTUVILTA.

PERHEALENNUS: samasta perheestä kaksi tai useampi harjoittelija 50 € / KAUSI / HENKILÖ (kahdesti viikossa)

Tili: TURUNSEUDUN OP
IBAN FI3157108320015525
bic OKOYFIHH

VIESTI: Viestikenttään harjoittelijan (harjoittelijoiden) etu- ja sukunimi

VIITE: ei viitettä

YHTEYDENOTOT JA ILMOITTAUTUMINEN:

Tuomas Lehtisalo

s-posti: tuomaslehtisalo@gmail.com

puh: 0400429228

Osoite: Vaparin liikuntatilat, Kyynäräkatu 3
20780 Kaarina

Linkit:

facebook: @KaaruKarate

Muita linkkejä:

Etusivu

https://www.shaolin.fi/

Yuishinkai karatejutsu

Euroopan kyusho jitsu ja tuiten sivut